Lifetrigger

Make-up - Lifestyle - Health
Lifestyle

False eyelashes

IMG_2276

Valse Wimpers

Wie kent ze niet de” valse wimpers”? Ik moet eerlijk bekennen dat ik het wel al gezien had op you tube maar zelf mee aan de slag gaan , nee dat niet . Tot de les valse wimpers in school aan bod kwam. Dit was net voor de Kerst en Nieuwjaars vakantie , ideaal voor met de feestdagen .Op oudejaar mag het wel wat meer zijn , niet ?

Valse wimpers komen in allerlei kleuren, lengtes en vormen, met steentjes of pluimpjes , noem maar op . De meeste zijn uit synthetische vezels bekomen maar je vind ze ook in natuurlijke haartjes .

IMG_2280

Er bestaan ook individuele wimpers of wimperplukjes- wimperbosjes.

Ik ben op zoek gegaan in de carnavals winkel, Kruidvat, Peggy Sage, Pro Duo, Action en in de Hema. De prijzen die ik betaalde lagen tussen de twee euro tot vijf euro. De valse wimpers van bepaalde merken zoals MAC zullen wel duurder zijn.

Valse wimpers kan je gebruiken om je natuurlijke wimpers aan te vullen , je vergroot je ogen. Met meerdere lagen mascara  ( wel opletten dat ze niet loskomen) kan je een dramatisch effect creëren voor een avond make-up. Je kan ook een natuurlijke make-up bekomen met valse wimpers als je ze op de juiste manier aanbrengt.

 

Ze zijn gemaakt zodat er één past op het linkeroog en eentje op het rechteroog. Als de wimpers langer zijn dan de natuurlijke wimperlijn worden ze bijgeknipt op de juiste lengte aan de kant van de buitenste ooghoek. Mocht het langs de binnenkant van de neus kriebelen kan je de wimpers daar ook wat schuin gaan bijknippen .

Meestal zit in de verpakking de lijm erbij ; maar die kan je ook apart verkrijgen , ik gebruik de lash applicator om de wimpers vast te houden tijdens het aanbrengen van de lijm en drukt het dan zo op mijn wimperlijn, beetje tegenhouden tot ze vastplakken en klaar is kees.

.IMG_2281

 

Ik heb er ook een paar waar er een plakstrip ophangt zodat ik niet moet knoeien met de lijm. Op de verpakking staat dat ze meerdere keren te gebruiken zijn maar daar heb ik toch mijn twijfels over , na twee keer gebruiken zijn ze toch wat van hun vorm kwijt.

Moet wel toegeven gedurende de avond ga ik verschillende keren kijken in de spiegel of ze toch niet wat loskomen want dat zou nu toch geen gezicht zijn ;-).

Wat vinden jullie van valse wimpers, al eens geëxperimenteerd ?

Liefs

Veerle

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.