Lifetrigger

Make-up - Lifestyle - Health
Lifestyle sport

De Ronde Van Vlaanderen 2016

De Ronde Van Vlaanderen , drie april, de 100 ste editie dit jaar , ook wel “Vlaanderen Mooiste” genoemd verdiend een klein verslag . Kijk je mee ?

image

De Ronde Van Vlaanderen is een wielerwedstrijd voor beroepsrenners in Vlaanderen ,een zogenaamde klassieker en wordt georganiseerd door Flanders Classics.

Je hebt voorstanders en tegenstanders van De Ronde, mensen voelen zich soms gevangen in hun eigen huis , zeker diegene die aan de wegen wonen waar de wielrenners meermaal passeren . Ik denk dan  bv aan de Patersberg en Oude Kwaremont.

Maar als je je knop omdraait en er een vrij weekend kunt van maken , het eerste weekend van april dan kan je ook genieten van al het moois dat die koers met zich meebrengt.

Men spreekt van een echt volksfeest , gezelligheid troef op de markt van Oudenaarde.

 

Het spektakel begint eigenlijk al van de vrijdag als de liefhebbers toestromen van overal ter wereld , heb er gezien van Azerbeidzjan.

De zaterdag fietsen de fietsliefhebbers over heel de Vlaamse Ardennen en dit tot in de late namiddag.

Ik neem je mee aan de hand van wat beeldmateriaal toen ik de zondag uitgenodigd was door mijn zus om de koers bij te wonen.

image

Ik koos voor een gemakkelijke outfit van S- Oliver, als je heel de dag over en weer gaat stappen 😉

 

 

Ik en mijn zus vertrokken rond 12u vanop de mark in Oudenaarde , daar werd ons verteld dat we het peloton om 12u30 konden zien passeren .

image
ze waren goed op tijd .

 

Vandaar vertrokken we naar de tent die opgesteld was aan de eindmeet , we hebben daar een tijdje moeten aanschuiven voor binnen te geraken , maar dankzij het prachtig weer die zondag was dat helemaal niet erg .

Eénmaal in de tent konden we de koers volgen op twee grote schermen terwijl we lekker konden eten en genieten van een glaasje bubbels.

 

Rond 15 uur kwamen de dames over de finish die gewonnen werd door Armistead, en rond 16u30 zouden de heren aan komen . Daar het enorm druk was daar aan de finish besloten we om rustig terug te stappen naar de markt , daar waren ondertussen de ploegbussen ook toegekomen en de renners zie je daar dan veel beter voorbijrijden dan dat je ze in een flits ziet aan de finish.

De toren van de VRT was ook aanwezig om verslag uit te brengen met Karl Vannieuwkerke ,Sven Nys en Eddy Planckaert.

 

 

 

Aan de ploegbussen is het ook  heel snel druk. Aan de bus van de winnaar “Peter Sagan” kon je bijna niet komen door al het volk  . De foto hieronder van de Orica GreenEdgebus , waar  Jens Keukeleire  voor fietst en Lorenzo Lapage sportdirecteur is .

 

Op één uur tijd was de markt bijna leeg van de ploegbussen , zo vlug gaat het na de aankomst van de renners,  ondertussen was het bijna 17u30 en wij mochten als afsluiter boven in Stadhuis een glaasje gaan drinken.

 

De 100 ste editie was voor mij genieten , mooi weer , lekker eten en drinken , goed gezelschap, en jullie ? Hebben jullie wat genoten van het mooie zonnetje ?

 

Liefs Veerle

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.