Lifetrigger

Make-up - Lifestyle - Health
Kids Lifestyle

Vakantie ..en nu ? Deel Twee .

 

 

De vakantie  is al wat verder gevorderd en het weer een beetje afwachten hebben we het ons toch gewaagd om een buiten activiteit te doen met de kids . De Zoo Van Antwerpen.

 

Ik weet het , misschien zijn er onder jullie die denken dat die beestjes daar niet op hun plaats zijn en dat ze in de vrije natuur moeten leven, akkoord, maar vele dieren zijn in gevangenschap geboren en zouden het niet lang uithouden in hun natuurlijke habitat.

Nostalgie , De Zoo Van Antwerpen werd geopend in 1843 en is daarmee de oudste dierentuin. Gelukkig is de tijd niet blijven stilstaan en zijn ze De Zoo nog steeds mooier aan het maken ; in juni is de vernieuwde Savanne open gegaan waar de kudde buffels zich al goed thuis voelen .

We zijn s’morgens vroeg vertrokken met de trein naar Antwerpen, wij vinden dat gemakkelijk daar De Zoo juist naast het mooie station ligt .

 

Rond 10u30 aangekomen moesten we niet lang aanschuiven voor een ticket; op het Astridplein buiten De Zoo staat een heel mooi rad zodat je de omgeving van in de hoogte kan zien, spijtig was er nogal veel wind die dag . Met het toegangsticket krijg je korting voor het reuzenrad .

IMG_4284

Bij het ticket krijg je ook een plannetje van De Zoo , ideaal om ons route uit te stippelen.

 

Er is een mooi verblijf voor de vissen , op de foto zie je de piranha’s .

 

Men kan ook de voedermomenten meemaken , op verschillende momenten van de dag, alsook verschillende shows ( vogels, zeeleeuwen ….)

 

Laat in de middag begon het enorm te regenen en gingen we schuilen in het gebouw waar de slangen en nachtdieren zitten, ook heel mooi maar te donker voor foto’s te nemen 🙂 .

Nuttige info :

De Zoo Van Antwerpen, Astridplein 26, open van ma-zo van 10 tot 19u .

Kinderen – 3 jaar is gratis, tussen 3-11 betaal je 19 €, volwassen 24€, online tickets bestellen is goedkoper .

Alle info vind je op de site van de dierentuin :www.zooantwerpen.be

 

Wij hebben er van genoten, hebben jullie De Zoo al bezocht ?

Fijne zaterdag.

Liefs Veerle .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.