Lifetrigger

Make-up - Lifestyle - Health
Lifestyle

Bloggen als hobby.

IMG_5068

Het is haast niet te geloven dat mijn blog ‘Lifetrigger al een jaar bestaat.

Hoe tof is dat niet, allerlei producten van make-up en huidverzorging testen en je mening kunnen neerpennen, of meer persoonlijke dingen zoals de ‘fotodagboek’. Ik vind het ongelooflijk tof het bloggen en ben eigelijk ook wel trots op mezelf dat ik iedere week mijn blogpost kan halen, zonder dat het eindelijk moet.

We moeten eerlijk zijn , bloggen vraagt ook wel wat tijd en geld. De producten kopen, tenzij anders, wordt dit altijd vermeld, het maken van duidelijke foto, kijken en luisteren naar andere bloggers zonder hen te kopiëren natuurlijk he ! Een beetje zelfdiscipline , zoals eigenlijk bij elke hobby.

Schermafbeelding 2017-01-15 om 16.43.01

Ik ben begonnen met bloggen op wordpress.com, volledig gratis , maar je blog blijft natuurlijk eigendom van wordpress. Daar  de naam ‘Lifetrigger’ heel goed bij mij past, vond ik het tijd worden om de naam mijn eigen te maken en een domeinnaam te kopen, nl www.lifetrigger.be. Zo kon ik de naam niet meer kwijtraken. Dankzij een kennis is heel dat proces gelukt om alles te installeren, maar, er is jammer genoeg een maar aan.

Als je kijkt op het internet zeggen ze allemaal hetzelfde, “bloggen is niet moeilijk’. Dit kan wel zijn, maar het is de rest die er allemaal bij komt. Mijn kennis van de computer is gering, ook al start ik nu de tweede module “werken met Mac”. Ik vind ook nergens een opleiding om WordPress beter te leren kennen.

Ik post soms vragen op hun forum, maar krijg jammer genoeg geen antwoord terug. De laatste tijd is het me enorm opgevallen dat ik berichten krijg die totaal niets te maken hebben met de blogpost die ik geschreven heb. Tot reclame toe van viagra, stel je voor. Ook veel berichten in het Russisch.

Iedere dag krijg ik zo een 20 tal emails over ‘registratie nieuwe gebruiker’ op de site Lifetrigger, er was er zelf ééntje bij die zei dat de gebruiker het password had gewijzigd . Ik schrok met rot! Naïef dat ik was, dacht ik dat dit mensen waren die mijn blog volgen, maar blijkbaar niet dus. Wat zijn dit dan, gebruikers ?

Het idee om naar een professionele webmaster te gaan zal ik moeten laten varen, want zoals ik vernomen heb kan dit tot min 3000 euro kosten. Voor een hobbyblogger zoals ik, is dit onmogelijk om zoveel te betalen.

Gaat dit alles mijn blog ‘lifetrigger’ doen verdwijnen? Ik hoop het niet, want op het internet is niet iedereen te vertrouwen he, waarom willen ze mijn blog hacken? Zo een kleine garnaal als ik in het wereldje van het bloggen.

Ik ga door, want ik hou van mijn hobby. Ik hoop iemand te vinden, misschien een medeblogger , dat mijn problemen kan helpen oplossen.

Iemand een idee?

 

Liefs Veerle

 

Je kan me volgen op Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.