Lifetrigger

Make-up - Lifestyle - Health
beauty opgemaakte produkten

Opgebruikte producten januari 2018.

Producten die worden gebruikt, tot de laatste druppel of niet? Kijk je mee.

Laten we beginnen met skincare, vooral veel staaltjes. Uit magazines of die je mee krijgt bij de parfumwinkel, ik probeer ze graag.

Clinique, Nuxe , Lancôme, producten die ik goed vindt, maar uit principe niet zou kopen daar ze niet cruelthy  free zijn;

The Body Shop daar en tegen no problem, ook al is de moederfirma toch niet zo diervriendelijk ! Jammer.

De lotion van het huismerk Xci Paris XL is ook een aangename en valt ook mee met het zachte prijsje.

Voor de oogmakeup te verwijderen, zit ook in het mandje, gebruik ik veel, liefst zo een zacht mogelijke. Diadermine moet ik eerst uitzoeken of het dierenproef vrij is voor ik het weer zou aankopen. Als de moederfirma l’oreal heb ik pech. Denk zelf dat ik nog backups heb van deze.

Onlangs waren we in de Macro en heb ik een heel pakket van deze wattepads mee gebracht . Prima!

Twee verzorgingsproducten die niet meer ok zijn, eentje van Yves Rocher, peeling voor de handen, en van Scholl voor de voeten te hydrateren. Ik probeer mijn voeten extra te verzorgen, maar vind zo een crème nogal vettig en kan dat niet zo goed verdragen aan mijn voetzolen, vandaar dat deze niet is opgeraakt.

Idem met handenpeelings, de nagelriemen vergeet ik niet, maar 1 keer in de week de handen volledig verzorgen met een peeling! Het doet nochtans deugd aan de handen.

Make-up gebruik ik elke dag en ben blij met de opgebruikte items. Twee lippenstiften en een eyeliner, deze laatste is er één van Catrice. Vond deze waterachtig en de aplicater is te dik en te lang om gemakkelijk te kunnen gebruiken. De lippenstiften zou ik nog verder kunnen gebruiken met een penseel, maar kunnen dan niet mee in de handtas om later op de dag bij te werken, mogen dus weg .

Een mini olie van Rituals, geweldig ! Zou de grotere versie wel aankopen, eerst een andere bodycréme op gebruiken.

Laatste productje in de mand is een gel die de kids hebben opgebruikt. Ze gebruiken dit om hun haar in model te brengen, eentje van de Lidl, top voor de kids, maar geeft wel restjes eens hij is opgedroogd .

 

Niet zo heel veel, maar toch blij met het resultaat ?

Liefs Veerle

 

 

 

3 Comment

 1. Veerle,
  Ik weet niet goed waar ik in je blog moet gaan zoeken naar info. Daarom deze vraag: welke zijn cruelty free merken/producten?
  Ik gebruik vaak producten van Clinique omdat ik nogal eens overgevoelig reageer maar heb begrepen dat het merk niet helemaal vrijuit gaat.
  Alvast dankjewel voor de info.
  Claire

  1. Dag Claire,
   Bedrijven die hun producten verkopen in China zijn verplicht om op dieren te testen. Veel merken komen er mee weg dat ze cruelty free zijn omdat ze beweren dat ze in andere landen dit niet moeten doen.
   Clinique is eigendom van Estée Lauder(moederbedrijf) waar hun policy is dat ze niet op dieren testen tenzij de wet het vereist. Zij verkopen dus ook in China, dus jammer genoeg niet cruelty free.
   Als ik niet zeker ben van een product dan google ik het eens op de cruelty free site. Omdat daar de lijst steeds up to date is . Er zijn merken die vroeger wel cruelty free waren en nu niet meer of omgekeerd .
   Op de markt zijn Cime, Rainpharma, Myléne, Cent Pur Cent, Self, De Tuinen, dr Hauschka, Jane Iredale, Rituals, Paula’s choice, louis Widmer tot nu tot allemaal cruelty free.
   Groeten Veerle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.