Lifetrigger

Make-up - Lifestyle - Health
Lifestyle

Nationale week zonder vlees.

Van 5 maart tot/met 11maart 2018.

Het was via Instagram dat mij iemand er attent op maakte dat het de week zonder vlees was. Het laatste jaar eet ik al veel minder vlees, ongeveer een 100-200 gr per dag, en enkel kip en een mager stukje varkensvlees.

Ik wou dit wel proberen voor een week, als je als volwassen een week geen vlees eet, dan bespaar je

  • 7 maanden douchewater: het water dat nodig is om de productie van het vlees.
  • 114 km autorijden: de CO2 uitstoot.
  • 1 blije kip, als vleeseter bespaar je per dag gemiddeld 200 gr vlees. Een kip bevat 1600 gram consumeerbaar vlees, dus op 1 week heb je een blije kip.
  • 7 maanden werk voor een boom: om de CO2 om te zetten in zuurstof .

bron: weekzondervlees.nl

Vandaag is het de laatste dag, en moet bekennen dat ik het vlees niet echt gemist heb.

Ik eet ook meer bewuster, let op variatie en hoe ik het presenteer. Men eet ook wel met de ogen.

De eiwitten haal ik uit andere dingen, bonen, noten, regelmatige een eiwitrijke shake, eitjes van mijn eigen kippen….

 

Enkele foto’s van:

een ontbijt: havermout wafeltjes, eiwitrijke shake, Griekse yoghurt met fruit en havermout of Chiazaad

Tussendoortjes: Matcha Latte,een lekkere Herbal thee, groene smoothie

   

Lunch of als dinner: vegetarische burger, bloemkoolsoep, toost met avocado.

 

 

Wrap met mango en geitenkaas, tofu stukjes met tagliatelle.

 

Ik vind het tof om nieuwe dingen uit te proberen, je vind veel recepten via internet of tv.

Doen jullie soms een dag in de week zonder vlees?

Prettig zondag

liefs Veerle

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *