Lifetrigger

Make-up - Lifestyle - Health
beauty

zonnebrandcrème en onze huid!

Nu de lente is aangekomen , en het zonnetje zich al eens laat zien, vond ik het interessant om wat opzoekingen te doen over onze zonnecrème .

De zon hebben we nodig voor onze vitamine D, goed voor onze botten en zeker voor ons gemoed!

Een half uurtje de zon op onze huid laten schijnen zonder bescherming is dus goed voor de vit D aanmaak, maar weet dat we daarna toch beter wat bescherming nodig hebben, om niet te verbranden of om schade aan de huid te krijgen, maar is de bescherming die we gebruiken ook wel veilig.

Er ontstaan discussies in de media over het mogelijke gevaar van zonnecrème, laten we er eens wat dieper op in gaan.

Hallo natuurlijke zonnebrandcrème, bye-bye synthetische/chemische filter.

Niet te geloven, maar bijna alle zonnecrèmeproducten bevatten chemicaliën die de hormonen verstoren of huidallergieën veroorzaken, Oxybenzone is hier één van die mogelijk hormoonverstorend kan zijn.

Bron database van EWG ( Amerikaanse Environmental Working Groep Skin Deep)

Zijn mineralen UV-filters veilig?

Deze zonnefilters zijn gemaakt van zinkoxide en/of titaandioxide, ze werken als mini spiegeltjes die het zonlicht weerkaatsen, maar deze laten ook een witte film achter op je huid. Deze stoffen blijven meer op het huidoppervlak. Tenzij de industrie gaat gebruik maken van de nanotechnologie( moleculen kleiner maken) zodat de crème gemakkelijker uitsmeert, maar kan dan ook beter je huid binnendringen.

Volgens onderzoeken is het toch beter deze minerale filters te gebruiken dan de chemische, en beter dan helemaal niets te smeren.

De rest van de toevoegingen.

Vitamine A, klinkt goed, maar is schadelijk voor de huid.

Parabenen, worden gebruikt als conserveermiddel, nuance: in wortelen zit er ook parabenen, dit zijn dan de natuurlijke! Let op de houdbaarheidsdatum , staat altijd vermeld op het product. Als de tube éénmaal open is kijk dan naar PNO code= periode na opening. Let wel op het product te bewaren op een droge en koele plaats. Als we het product eens boven halen voor een dagje strand is dit moeilijk he.

Ikzelf gebruik het product verder op als bodylotion, en koop dan opnieuw een nieuwe.

Om zonnebrandmiddelen effectief te laten zijn moet je grote hoeveelheden gebruiken. Daarom is het belangrijk dat het product veilig is en niet leidt tot huidallergieën of andere problemen.

Alumina of Aluminum hydroxide , deze stoffen worden volgens EWG als veilig omschreven, deze worden in de zonnebrandcrème gebruikt als stabilisator.

Spray of crème?

Maakt op zich geen verschil. Alleen bij een spray raden ze aan om het eerst op de hand te spuiten en zo op je lichaam te brengen, omdat de kans erin bestaat dat je bepaalde deeltjes gaat inademen.

Enkele natuurlijke alternatieven op de markt.

‘Simple as that SPF 30’ van Studio Puur.

Lavera Zonnemelk gevoelige huid SPF 30

Biosolis Sunmilk SPF 30

Dit zijn er enkele alternatieven op de synthetische, maar als je éénmaal naar de ingrediënten kijkt zal je zeker iets vinden voor jou!

Geniet verstandig van de zon.

Liefs Veerle

 

Nota: foto’s internet gehaald.

 

 

3 Comment

  1. goed om weten, ik ga er telkens om bij de apotheek … ga er dan vanuit dat deze geschikt en gezond zijn..
    laat ons duimen dat we deze zomer veel en veilig mogen smeren 🙂

    succes nog met je blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.