Lifetrigger

Make-up - Lifestyle - Health
Lifestyle

Mei Plasticvrij.

Minder plastic? Meer en meer worden we door de media er ons van bewust gemaakt dat we niet zo goed bezig zijn met het gebruik van plastic. Per dag komt er een grote vrachtwagen plastic in onze zeeën terecht. De plasticberg neemt alleen maar toe, plastic breekt niet af, het valt uiteen in microplastics, die overal in de natuur beland.

Sommige burgerinitiatieven roepen de hulp in van BV zoals Sean Dhondt en Hilde De Baerdemaeker.

Ikzelf ben wakker geschud na het zien van zeedieren die het onderscheid niet zien tussen plastic en voeding, erg. Wetende dat mijn plastieken waterflesje langer zal meegaan dan mijn kinderen en kleinkinderen.

Misschien denk je wel, wat kan ik er alleen aan doen, maar ons koopgedrag heeft een rimpeleffect, we geven een signaal aan de overheid en de bedrijven dat ze vlugger werk moeten maken van en plasticvrije wereld.

Hoe begin je eraan !

Ik kijk naar mijn wekelijkse boodschappen, en waar ik die producten los of in papier kan verkrijgen.

Ik ga naar de kaasboer en neem mijn eigen doosjes mee. Hetzelfde bij de bakker en de groenteboer . Ik moest de eerste keer wel uit mijn comfortzone stappen, toen ik vroeg voor mijn bakje, maar geen afkeurende blik, integendeel , ik was niet de enige, zei de verkoopster. In het warenhuis kijk ik echt naar de verpakkingen en laat het liggen als er teveel plastic rond zit.

Eigenlijk spaar ik geld uit met mijn verpakkingen te hergebruiken. Ik ben zelf terug aan het bakken geslagen, de koekjes voor de kinderen zitten bij sommige producenten echt per stuk in plastic. De kids nemen het gebak mee in een herbruikbaar doosje. Ook de plastic waterflesjes worden bij ons vervangen door de herbruikbare flessen, die we opvullen met kraantjeswater.

Ook in de beauty industrie kan je vele herbruikbare flacons of potjes gebruiken.

De boodschappentas is ook niet meer weg te denken, niet ! De rieten boodschappenmand is zelfs in!

inderdaad plastic, maar wordt vele malen hergebruikt, ben uit een stuk laken zakjes aan het maken om groenten en fruit aan te kopen.

Vergeet het geitenwollenimago en DO IT!

Wat zie jij je doen deze maand?

PS: wie het echt zie zitten mag gerust verder doen na 31 mei.

Liefs Veerle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.