Lifetrigger

Make-up - Lifestyle - Health
beauty Lifestyle

Rare plekjes op je huid!

Met ouder worden vertoont mijn huid dingen die ik liever niet zie. Het is nu meer dan een jaar dat er een raar knobbeltje stond op mijn onderbeen . In de winter heb je daar precies minder aandacht voor, omdat we onze huid meer bedekken met kleren.

Onlangs las ik een artikel op Facebook, zij controleren op een jaar of een bepaald vlekje niet veranderd is.

Dat deed me nadenken, en het knobbeltje op mijn been kreeg weer mijn aandacht. Ook met de warme dagen, die we gehad hebben zag ik op mijn ander been ook nog vlekjes die er vorige zomer nog niet waren.

Ik gebeld naar de dermatoloog, 3 tot 4 weken wachten voor ik op controle kon gaan. Wachten dus .

Vrijdag laatsleden mocht ik gaan. Heb er dus nog geen 10 minuten binnen geweest, maar ik was gerust gesteld.

Mijn generatie waren kinderen die nog geen bescherming tegen de zon kregen zoals onze kinderen nu beschermt worden. Nu wordt het ook meer in de media verteld, wat de gevaren zijn. Gelukkig maar voor ons nageslacht.

De vlekjes zijn dus uitgelopen sproeten, dit kan de dermatoloog bevriezen, en de knobbel was een (pseudofolliculitis Barbae) kwetsuur aan een poriën waar de huidcellen zich blijven opstapelen, waardoor je een builtje krijgt. Waarschijnlijk doordat ik mijn benen epileer, is er een ingegroeid haartje ontstaan die beginnen ontsteken is. Dit wordt een kleine ingreep. Ga dit in oktober doen, als we de rokjes en jurkjes weer in onze kast mogen hangen. Het wondje heeft dan de tijd om te genezen.

Zal toch geen jaar meer wachten om rare vlekjes te laten controleren. En jij?

Liefs Veerle

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.