Lifetrigger

Make-up - Lifestyle - Health
beauty

Retinol, een multifunctioneel ingrediënt .

Retinol of vitamine A, een populair ingrediënt in de huidverzorging.

Zeker als je je huid jong wil houden kan  Retinol goed van pas komen in je huidverzorgingsroutine.

  • verbetert en normaliseert het vernieuwingsproces van de cellen
  • zorgt voor een soepelere huid
  • vermindert lijntjes en rimpeltjes
  • vervaagt oneffenheden in de huid

Vitamine A is één van de belangrijkste vitaminen voor de gezondheid van de huid, voor de opbouw van haarvaten en daarmee voor de gezondheid van alle cellen. We krijgen het binnen via de voeding, eieren-vis-vlees-bepaalde groenten en zuivel.

Ons lichaam kan ook Vit A aanmaken via betacaroteen, wat te vinden is in wortels en groente.

Zuiver Vit A zuur is alleen verkrijgbaar via de arts of dermatoloog, bij o.a. zware acne en puistjes (zware huidproblemen), deze producten bevatten actievere bestanddelen en deze dringen dieper in de huidlagen, waardoor het wordt aanzien als een medicijn.

Retinol, waar de werkende stof Vit A inzit, werkt langzamer, maar op termijn is het effect net zo effectief. Retinol is veel milder en werkt minder irriterend, is vrij te verkrijgen via de cosmetica.

Retinol wordt in de huid omgezet in retioïnezuur. Deze heeft het vermogen zich te binden met onze huidcelen, deze worden geactiveerd en zullen sneller vernieuwen.

Laat het nu dit zijn , het vernieuwingsproces, dat moeizamer verloopt met het ouder worden. De leeftijd vanaf 40 jaar is dan ook aangewezen om gebruik te maken van retinol. Een echte beauty-must have.

1% wordt opgenomen door de levende cellaag en lederhuid, dat lijkt weinig, maar is voldoende om de huidcellen te vernieuwen en het bindweefsel te versterken.

Verpakking: Retinol is erg instabiel. Als het in een pot zou zijn verpakt en in aanraking komt met licht en lucht, verliest het zijn eigenschappen. De Reticaps van Mylène zijn verpakt in gelatinecapsules, beschermt tegen oxidatie. Per gebruik, maak je eentje open.

Gebruik:  Een kuur van ongeveer 30 dagen,( huidcyclus van 28 dagen) zodat je huid kan wennen aan Retinol . Huidreactie zoals roodheid en branderig gevoel met schilfertjes kan erbij horen. Soms zijn dit bijwerkingen van het gebruik van Retinol. Retinol wordt niet gebruikt op de oogleden of dicht rond de ogen.

  • huid reinigen
  • Retinol op de huid brengen
  • gebruikelijke nachtcrème

 

Er is ook onderzoek gedaan en het wordt afgeraden voor zwangere vrouwen, en vrouwen die borstvoeding geven.

Het gebruik wordt echt aangeraden s’avonds, bij je avondverzorgingsroutine, Als je het s’morgens gebruikt , bescherm dan het gelaat met een goede zonnebescherming, en zeker niet gaan zonnebaden.

Wordt bij Mylène verkocht per 30 capsules / 30,40€

Gebruik jij ook wel eens een extra verzorgingsproduct?

Liefs Veerle

Bron/ Wikipedia-Libelle-Flair

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.