Lifetrigger

Make-up - Lifestyle - Health
Geen categorie

Mindful manicure

Het kan heel ontspannend zijn om langs te gaan naar een nagelsalon, maar in deze lock down periode gaat dat minder snel gaan.

Hier enkele tips om je handen thuis te verzorgen.

1 Scrubben.

De huid kan soms droog en ruw aanvoelen, zeker deze dagen dat we ze veelvuldig wassen en ontsmetten. Gebruik hiervoor alvast een voedende hand soap.

Met een scrub ontdoe je de huid van droge huidcellen en maak je plaats voor nieuwe. Masseer de scrub met ronddraaiende bewegingen in de huid en spoel of met lauw warm water. Dit doe ik 1 a 2 keer in de week.

Je zal merken dat je handen zachter aanvoelen.

2 Voeden en hydrateren

Je kan een bodycréme hiervoor gebruiken, maar er zijn er speciaal voor de handen. Je handen worden continu blootgesteld aan de minder goede factoren van buitenaf, en kunnen ook huidveroudering tonen.

Denk aan de zonnestralen, eventueel  handcréme gebruiken die UVA en UVB filters bevatten .

Voor slapen gaan kan je een dikkere crème gebruiken , die tijdens je slaap de handen extra verzorgd.

3 ruwe kantjes wegwerken

Hiermee bedoel ik , nu je toch je handen aan het verzorgen bent, misschien het geschikte moment is om de ruwe randjes van  je nagels weg te werken.

Vijl het best altijd naar 1 kant en niet heen en weer.

Werk af met een verzorgende of versterkende nagellak. Als je nagellak mag dragen op het werk natuurlijk.

4 misschien nog een kleurtje

Keuzestress uit al die kleurtjes, niet!

Heb je een persoonlijkheid die graag bij 1 kleurtje blijft of verander je wel eens met een kleurtje die matcht bij je outfit? Er was een tijd dat de nagellak afgestemd was op de lippenstift en teennagels. Tegenwoordig mag het allemaal door elkaar.

Voor een langdurige houdbaarheid gebruik je een basislak , 2 laagjes kleur en eindig je met een topcoat . Ondertussen kijk ik een you tube serie, zodat de nagellak goed droog is .

Deze me-time handverzorging kan heel ontspannend werken, eventueel een zacht deuntje, geur kaarsje , even tot jezelf komen in deze onzekere tijd.

Take care !

Liefs Veerle

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.