Lifetrigger

Make-up - Lifestyle - Health
Lifestyle

Sinking Funds

Sinking Funds of letterlijk vertaal “dalende fondsen”.

Blijkbaar in de U.S. heel populair, hier bij ons minder gekend.

Lees je mee!

Laten we er even bij stil staan dat je verwarmingsketel is uitgevallen, nu met de winter voor de deur geen pretje, stress en nog eens stress. Hoe ga je het plannen, lenen voor de reparatie of heb je een Sinking Fund?

Dit voorbeeld van een uitgave kan grote impact hebben op je budget, je inkomen. Als je een systeem in je dagelijks leven inplant, zoals een Sinking Fund, is het heel prettig dat je niet te diep in de schulden moet gaan om kosten te dekken zoals in mijn voorbeeld.

WAT IS ZIJN SINKING FUNDS NU .

Een Sinking Fund is een manier om elke maand , zoals ik doe, fysiek geld te steken in een envelop voor kosten in de toekomst.

Dit kan een onvoorziene kost zijn zoals mijn voorbeeld maar je kan er ook een datum op zetten, zoals Kerst- Feestdagen, verjaardag, vakantie…..

Ja, je kan op de bank ook sparen, er zijn wel banken die je toelaten zoveel spaarrekeningen te open als je wilt, zonder daar bijkomende kosten voor aan te rekenen. Met Covid is misschien moeilijker om cash geld te gebruiken, ik was mijn handen en gebruikt de ontsmettingsgel van Mylène 😉 . Het is psychologisch bewezen dat je anders gaat nadenken over geld als je het cash gebruikt.

Als je in de winkel staat en je betaalt met 1 veeg over de bankcontact of je betaald met je cash geld, geef toch een ander gevoel vindt je niet?

WAT KAN JE MET EEN SINKING FUND DOEN?

  • Voor alles sparen en voorbereidt zijn
  • met plezier uitgeven zonder je schuldig te voelen
  • plannen voor het onvoorziene, we weten toestellen kapot gaan , maar we weten niet wanneer

HOE WERKT HET .

Beslist eerst met je partner of alleen, wat je kan opzij zetten elke maand ( Vaste kosten hebben voorrang), en beslist voor wat je wil sparen, en of je er een eind datum wil aan vast pinnen. Dit bedrag steek je elke maand in je envelop of zet je op je rekening.

Bv elke maand 50€ kunnen sparen geef je na een jaar 600€!! Zelfs kleinere bedragen, in begin zie je het niet maar na een tijdje pot dit toch wel op !

Voor de enveloppen hoef dit niet fancy te zijn, in begin gebruikte ik de klassieke witte envelop, maar voor het extra plezant te maken, ging ik voor kleurtjes en versieringen. Sparen mag plezant zijn he! Op internet kan je ze opslaan en uitprinten, ik volg TBM , haar verhaal sprak me enorm aan.

 

Fijne zondag

Liefs Veerle

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.